Inim épületautomatizálás. SmartLiving intelligens megoldások.

Riasztó- és kamerarendszer telepítőként egyre több olyan ügyféllel találkozhatunk, akik nem is tudják, mennyi további hasznos szolgáltatást lehetne még kihozni viszonylag alacsony ráfordítással a leendő vagy meglévő Inim – SmartLiving riasztórendszerükből.


Okostelefonos alkalmazások

Az okostelefonos alkalmazások és a folyamatos mobil internetkapcsolat térnyerése magával hozta a kényelmesen, bárhonnan vezérelhető távoli rendszerek igényét.  Egy plusz LAN modul árával megnövelve a riasztórendszer költségeit máris az ügyfelünk kezébe adhatjuk riasztójának teljes körű vezérlésének lehetőségét. Sokan vannak, akik ennek nagyon örülnek. Ezek után, van, hogy már csak fel kell hívni ügyfelünk figyelmét a riasztóközponttól 2 méterre elhelyezkedő öntözővezérlőjére vagy kazánjára. Ami ez esetben minimális kábelezéssel a SmartLiving rendszeréhez illeszthető, így akár időzítve, akár logikai kapcsolatokra bízva, akár okostelefonos kézi vezérléssel máris növelheti komfortérzetét felhasználójának. Természetesen nagyobb távolságok esetére is van megoldás, hisz a vezeték nélküli rendszerbe illesztés is már alacsony költségekből megoldható.

Kép megjelenítés, valós időben.

A web szerverrel rendelkező és SD kártya fogadására alkalmas LAN modul használata további extra előnyöket is kínál tulajdonosának. Meghatározott eseményekre, praktikusan egy kültéri érzékelő riasztásával egyidejűleg megtörténhet a közelben lévő IP kamera képének SD kártyára mentése és annak e-mailes továbbítása az ügyfélnek. Így az ingatlan tulajdonosa azonnal láthatja, hogy kültéri infrasorompója valós vagy csak téves riasztást generált-e.

Néhány praktikus alkalmazási tipp

Egy SmartLiving központot csupán behatolásjelzésre használni elég nagy luxus. Érdemes az ügyfél igényeit egy kicsit jobban körbejárni, hogy az Ő életviteléhez tudjuk formálni rendszerét. Hisz jól tudjuk, egy elégedett ügyfél jelent majd számunkra további ügyfeleket. Vegyünk néhány példát, hogyan tudjuk megszerettetni használójával saját rendszerét néhány egyszerűen beállítható, életszerű opció felajánlásával.

  • Ha nincs a garázsban mozgás 20 percen keresztül és csukva van a garázskapu, akkor automatikusan élesedjen be a garázs partíció és még akár a világítás kört is megszakíthatjuk, biztosan ne égjen feleslegesen ott a villany.
  • Pusztán egy gyorsgomb használatával is használhatja a rendszert, ha a gomb megnyomását követően történik bejárati-ajtó nyitás, akkor a teljes ház be fog élesedni, ha nem megy ki az ajtón, akkor csak éjszakai módban fog élesedni a rendszer.
  • Okostelefonos alkalmazás segítségével a bejárati kaput távolról is ki tudja nyitni, hogy a kertész be tudjon menni, így nem kell kulcsot adni neki.
  • Beállíthatunk napi időzítőket a rendszeres vezérlésekre, hogy minden nap, vagy csak adott napokon induljon az öntöző, a kerti világítás, vagy bármi más.
  • A teljes élesítés kis késleltetéssel automatikusan indíthatja a redőnyöket és az elektromechanikus zárakat.

Ez a néhány ötlet már elindíthat ügyfelünkben egy gondolatmenetet, felvetve a saját életviteléből fakadó igényeit. Az Inim magyarországi disztribútora egyéni oktatásokat tart a telepítőknek akár bemutató jelleggel, akár mélyebb, gyakorlati megoldásokat mutat, konkrét feladat megvalósításához.

Megjelenés kezdete: 2016.03.31.

Legolvasottabb híreink

Itt az Inim új távirányítója!

Bemutatjuk az Inim Pebble távvezérlő családot.

INIM Prime

Rohanás? Kapkodás? Kikapcsoltam? Bekapcsoltam? Lezártam? Elzártam? Örök dilemmák… Ismerősen csengő, kimondott vagy kimondatlan mondatok ezek olyan személyektől, akik a mindennapjaik során az életvitelüknek erre a részére valamilyen, vagy szinte teljes rálátást szeretnének elérni.

Az új INIM Previdia Compact tűzjelző központ

Az új INIM PREVIDIA COMPACT analóg intelligens tűzjelző központjai,  kis és közepes rendszerek számára lettek kifejlesztve. Ötvözik a kompakt és költséghatékony kialakítást a PREVIDIA216 nagyközpont elvi, hardveres és szoftveres tulajdonságaival.