Az új INIM Previdia Compact tűzjelző központ

 

 

ALAPFELSZERELTSÉG

Mindegyik PREVIDIA COMPACT központ alapfelszereltségét képezi a TCP/IP csatlakozás beépített SIA IP kommunikátorral (EN54-21), valamint az integrált HORNET+ hálózati csatlakozás lehetősége PREVIDIA tűzjelző központok és másodkezelők összeköttetésére. Ezen innovációnak hála a központok és másodkezelő egységek kiegészítő hardverek nélkül képesek gyűrű topológiájú hálózatba (klaszterbe) rendeződve együtt működni. A központok PC szoftverrel történő programozása integrált USB mini és Ethernet csatlakozáson keresztül végezhető el. A PREVIDIA COMPACT panelek kezelő felülete egy 4,3” grafikus, színes érintőképernyő, mely fizikai funkciógombokat és állapot LED-eket tartalmaz a könnyebb kezelés és konfigurálás érdekében.

 

PROGRAMOZHATÓ I/O TERMINÁLOK

Talán az első és legfontosabb innováció a központ csatlakozási pontjaival kapcsolatban, hogy a panelek 4 db szabadon programozható I/O terminállal rendelkeznek, melyeket felügyelt teljesítménykimenetként vagy felügyelt bemenetként lehet alkalmazni. Oltásvezérléssel ellátott modellek esetében ez a funkció csak az első két I/O terminálra vonatkozik. Emellett minden panel el van látva egy programozható NO/NC/C relékimenettel, hurokcsatlakozási pontokkal, valamint a HORNET+ hálózat termináljaival.

KIEGÉSZÍTŐ ESZKÖZÖK

Minden PREVIDIA COMPACT modellhez illeszthető egy tárcsázó- és kommunikátor modul, mely PSTN, 3G GSM csatornákon hang és digitális kommunikációt biztosít (Contact ID, ADEMCO, stb.) távfelügyelet vagy a felhasználó felé. Emellett a központokhoz HORNET+ hálózaton vagy TCP/IP kapcsolaton keresztül csatlakoztathatók olyan, kompakt kialakítású másodkezelő egységek, melyek teljesen azonosak a PREVIDIA COMPACT kezelőfelületével. A másodkezelő egységekből oltásvezérlési kijelzéssel ellátott modellek is kaphatók.

GRAFIKUS HUROKTOPOLÓGIA ÉS ESZKÖZANALÍZIS


A PREVIDIA COMPACT központ képes grafikusan megjeleníteni a jelzőhurkon lévő INIM Enea eszközök fizikai elrendezését és állapotát. Információkat ad a hurok csatlakozásáról, ellenállásáról és terheléséről, a tápegységek terheléséről, állapotáról, az akkumulátorok belső ellenállásáról, üzemi feszültségéről, hőmérsékletéről, töltő áramáról-feszültségéről.

GRAFIKUS TÉRKÉP MEGJELENÍTÉSE

A PREVIDIA COMPACT grafikus érintőképernyőjén Micro SD kártya segítségével képes megjeleníteni és kijelölni előre konfigurált térképeken keresztül az érzékelők telepítési helyét, így egy tűzjelzés alkalmával pontos információkat tud biztosítani a kezelőszemélyzet számára a tűz kialakulásának helyét illetően. Emellett a központ kompatibilis a SmartLook térképes felügyeleti szoftverrel, tehát a hatósági előírásoknak megfelelően szoftver alapú térképes megjelenítést is ki tud szolgálni.

HUROKTELJESÍTMÉNY NÖVELŐ TECHNOLÓGIA


Ha a szükség úgy kívánja, akkor a központok jelzőhurkainak üzemi és riasztási feszültsége egyenként állítható egészen 32 V-ig, függetlenül a tápegység és az akkumulátorok üzemi feszültségétől. Ezáltal orvosolhatók a telepítési problémákból adódó feszültségesések és eszközhibák.

HORNET+ TŰZJELZŐ HÁLÓZAT


A PREVIDIA216 és PREVIDIA COMPACT központok Hornet+ hálózatban, gyűrű topológiájú klaszterbe rendeződve csatlakozhatnak egymáshoz. Egy klaszter akár 48 panelt (központot és másodkezelő egységet) is tartalmazhat. Igazán kiterjedt, hatalmas hálózatok esetében a külön álló klaszterek TCP/IP kapcsolaton keresztüli összeköttetésére is van lehetőség. Egy ilyen kiterjedt HORNET+ hálózat akár 20 klaszterből is állhat, ami így maximálisan 960 db PREVIDIA tűzjelző központot jelent.

MAGYAR NYELVŰ SZOFTVER ÉS KÉZIKÖNYVEK


PREVIDIA COMPACT központok és a PC programozó szoftver magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkeznek. Emellett a központok műszaki adatlapjai, felhasználói, telepítői és üzembe helyezői kézikönyvei magyar nyelvű változatban is elérhetők, hogy megkönnyítsék a témában dolgozó szakemberek munkáját.

 

 

www.securifocus.com

Megjelenés kezdete: 2019.11.15.

Legolvasottabb híreink

Itt az Inim új távirányítója!

Bemutatjuk az Inim Pebble távvezérlő családot.

INIM Prime

Rohanás? Kapkodás? Kikapcsoltam? Bekapcsoltam? Lezártam? Elzártam? Örök dilemmák… Ismerősen csengő, kimondott vagy kimondatlan mondatok ezek olyan személyektől, akik a mindennapjaik során az életvitelüknek erre a részére valamilyen, vagy szinte teljes rálátást szeretnének elérni.

Inim felhő szolgáltatás

Az Inim felhő ingyenes és felhasználóbarát!